Valitse tilaajalahjasi

Suosittelemme

Ääriseikkailu Iditarod – Toni Lund pyöräili ja talutti tuhat mailia Yukonissa

Kaikki artikkelit / matkat / pyöräily + triathlon / 21.2.2019

Toni Lund koki tuhat mailia läpi talvisen Yukonin täysin mahdottomaksi haasteeksi. Iditarod Trail Invitational 1 000 kuitenkin kiehtoi niin paljon, että mies hankki hiljalleen riittävän osaamisen ja kunnon.

Yli 20 päivää kestänyt talvinen kilpailu oli pikemminkin seikkailu. Lund yöpyi toistuvasti hankeen kaivautuneena. Läheskään aina ura ei kantanut läskipyörää riittävästi ja Lund arvioi työntäneensä pyörää peräti puolet matkasta.

– Taluttamista olisi pitänyt harjoitella enemmän vastaavissa talvisissa olosuhteissa, Lund sanoo.

Keli voi olla niin kova, että suojaan päässeen kilpailijan kannattaa odottaa sään vaihtumista ennen jatkamista. Toisaalta Yukonin koskematon luonto ja kestävyyden koettelu tarjoavat elinikäisiä muistoja.

Yksinään liikkumisesta nauttiva Lund läpäisi kilpailun vuonna 2018 eteläistä reittiä. Tänä vuonna hän ei ole mukana, mutta vuosi 2020 kutkuttelee. Kisassa on osin keleistä riippuen kaksi reittiversiota, ja 2020 luvassa saattaisi olla pohjoisen reitin vuoro.

Tämän vuoden Iditarod Trail Invitational alkaa 24. helmikuuta. Kisaan voi osallistua pyörällä, jalan tai suksilla. Matkavaihtoehdot ovat 150, 350 ja 1 000 mailia.

Mikael Heermanin Polkuporinat-haastattelussa Toni Lund kertoo kisakokemuksistaan ja valmistautumisestaan Yhdysvaltain pohjoisen osavaltion hämmästyttävään koitokseen.

Kuuntele Polkuporinat-podcast sivun yläosasta!


Avainsanat: , , , ,Tomi Savolainen
Pyöräily+Triathlonin ja Polkujuoksijan päätoimittaja Tomi Savolainen arvostaa aamutreenien tuomaa energiaa ja harrastaa kestävyysliikunnan sekakäyttöä. Juoksu, pyöräily, hiihto, triathlon ja talviset alamäkilajit takaavat vaihtelun ja varmistavat, ettei nopeus kasva missään lajeista ihan hurjaksi. Tomin elementti on lumi ja hän valitsee pakkasen aina kun mahdollista.
Edellinen artikkeli

Hyvät rasvat - hiihtäjän ravinnon energinen perusta

Seuraava artikkeli

Tarvitseeko juoksija lisäravinteita? Mikael Fogelholm vastaa

Lisää luettavaa0 kommenttia


Vastaa


Lisää juttuja

Hyvät rasvat - hiihtäjän ravinnon energinen perusta

Ei ole yhdentekevää, mitä rasvaa ruokavalio sisältää. Hyvät rasvat kertyvät oliivi- ja rypsiöljystä, kalasta, pähkinöistä,...

5.2.2019