Breaking

Rudy Project ImpactX 2 – fotokromaattinen linssi mukautuu keliin

pyöräily + triathlon / pyöräily+triathlon > juoksija / testit ja kokeilut / 18.5.2020

Fotokromaattiset linssit sopivat erinomaisesti vaihteleviin keleihin ja pitkiin päiviin. Koeajoimme Rudy Project ImpactX 2 -linsseillä varustetut uudet Keyblade-urheilulasit.

Sadekuuro päättyy, ilta-aurinko kurkistaa matalalta pilven alta. Märkä tie peilaa valon, jota on niin paljon, että reitin vilkuilu ilman aurinkolaseja sattuu. Pian tumma pilvi ehtii eteen ja metsän katveessa yllättääkin hämäryys.

Harvat aurinkolasit hoitavat kunnialla näin haastavat vaihtelut. Ratkaisu löytyy valon määrän mukaan tummuvista linsseistä. Niitä kutsutaan fotokromaattisiksi.

Parhaimmillaan linssit muuttuvat lähes kirkkaista tummiksi alle 20 sekunnissa. Vaaleneminen kestää selvästi kauemmin. Myös ihmisen silmän pupilli säätyy valoisuuden mukaan, joten fotokromaattisia linssejä käyttäessäsi hyödynnät kahta toisiaan tukevaa mekanismia.

Tummuvien linssien haastavimpia testejä on voimakkaasta valosta pitkään pimeään tunneliin pyöräily. Vastaavasti lasien on hankala toipua riittävän ripeästi hämärässä vastaantulevan auton valokeilasta. Linssit reagoivat ympäröivän valon määrään, joten tunnelin kirkkaan pään hiljalleen lähestyessä lasien on helpompi mukautua kuin pimeän alkaessa kerralla.

 

Rudy Project ImpactX 2 Tralyx & Keyblade

Rudy Projectin ImpactX 2 Laser Black -linssillä varustettuja laseja testasimme kaksi vuotta sitten Tralyx-kehyksellä. Nyt saimme samanlaisilla linsseillä varustetun hieman edullisemman Keyblade-uutuuden pimeän vuodenajan kokeiluun.

Rudyt reagoivat valon muutoksiin kiitettävästi. Ne riittivät kohtuullisesti aurinkoisille hangille ja sopivat suojalaseiksi hämyiseen kesäyöhön. Todella pilvisenä päivänä lumisessa ympäristössä lasit tuntuivat tummenevan hieman turhan paljon.

Keyblade tarjoaa silmille hyvän suojan tuiverrukselta ja roiskeilta. Näkökenttä on kahden linssin malliksi todella laaja. Jopa fotokromaattiset linssit voi tilata Rudylta omilla voimakkuuksilla, joskaan haastavimpia arvoja ei saada kaareviin linsseihin tehtyä.

Rudy Project Keyblade | Seitsemän kehyksen väriä, kuvassa White Gloss | Fotokromaattiset linssit ImpactX 2 Laser Black | Tummuus 1–3 yleisellä asteikolla 0–4 | Laaja linssivalikoima | 32 grammaa | 190 €

Lue myös >> eMTB – sähköavusteinen maastopyörä muuttaa pelin

 


Avainsanat: , , , ,Tomi Savolainen
Pyöräily+Triathlonin ja Polkujuoksijan päätoimittaja Tomi Savolainen arvostaa aamutreenien tuomaa energiaa ja harrastaa kestävyysliikunnan sekakäyttöä. Juoksu, pyöräily, hiihto, triathlon ja talviset alamäkilajit takaavat vaihtelun ja varmistavat, ettei nopeus kasva missään lajeista ihan hurjaksi. Tomin elementti on lumi ja hän valitsee pakkasen aina kun mahdollista.
Previous Post

Virtuaalikisa tuo korona-aikaan kovaa treeniä ja kilvoittelua

Next Post

Valmistautuminen pitkään kisaan – kevennä sopivasti

You might also like0 Comment


Vastaa


More Story

Virtuaalikisa tuo korona-aikaan kovaa treeniä ja kilvoittelua

Virtuaalikisa tarjoaa kimmoketta koviin treeneihin ja ruokkii edes hieman koronapandemian peruuttamien juoksutapahtumien...

25.4.2020