Breaking

Ranskan ympäriajo alkaa – lue Hiski Kanervan ennakko

kilpapyöräily / pyöräily + triathlon / pyöräily+triathlon > juoksija / 5.7.2019

Tour de France eli Ranskan ympäriajo tarjoaa jälleen ammattipyöräilyn kärkikamppailun, vaikka nelinkertainen voittaja britti Chris Froome joutuu jättämään kilpailun väliin loukkaannuttuaan Critérium du Dauphinén aikana. Team Ineos eli entinen Team Sky oli kokea toisenkin kovan menetyksen, kun viime vuoden voittoa puolustava britti Geraint Thomas kaatui Tour de Suissessa pahasti ja joutui keskeyttämään kyseisen kilpailun. Tallin lääkärit kuitenkin ilmoittivat nopeasti, etteivät vammat estä Ranskan ympäriajoon osallistumista.

Geraint Thomas on loukkaantumisestaan huolimatta ehdottomasti yksi suurimpia ennakkosuosikkeja kokonaiskilpailun voittajaksi. Muita suosikkeja ovat myös Team Ineosta edustava kolumbialainen Egan Bernal, AG2R La Mondialen ranskalainen Romain  Bardet, Groupama-FDJ:n ranskalainen Thibaut Pinot sekä Mitchelton-Scottin australialaiset Yatesin veljekset Simon ja Adam. Nostan esiin villiksi kortiksi myös hallitsevan maailmanmestarin ja tuoreen Espanjan mestarin Alejandro Valverden.

 

Peter Sagan Tour de France -esittelyssä. Kuva: ASO/Thomas Maheux

Pistekilpailun osalta Bora-Hansgrohen slovakialainen Peter Sagan on aivan ylivoimainen ennakkosuosikki, vaikka kaikki kovimmat sprintterit ovat mukana. Hän on voittanut kyseisen kilpailun 2012–2016 ja 2018. Putken katkaisee vuosi 2017, jolloin hänet diskattiin kisasta neljännen etapin loppukirissä.

Kiistanalaisessa tilanteessa britti Mark Cavendish ohitti Sagania todella pienestä välistä, ja heidän osuttuaan yhteen Cavendish kaatui kovasta vauhdista mellakka-aitoja päin. Videoilta ei aivan täysin tilannetta nähnyt, mutta Saganin kyynärpää heilahti voimakkaasti Cavendishin suuntaan ja se vaikutti varmasti tuomariston päätökseen.

Ranskan ympäriajo käynnistyy Brysselissä 195 kilometrin maantie-etapilla ja 28 kilometrin joukkueaika-ajolla. Kolmantena päivänä siirrytään Belgiasta Ranskan puolelle maalin ollessa Épernayssa.

Ensimmäisen viikon kohokohta on torstain kuudes etappi, joka päättyy La Planche des Belles Fillesin huipulle. Vaativan loppunousun pituus on seitsemän kilometriä ja keskijyrkkyys 8,7 prosenttia.  Tällä etapilla aletaan viimeistään nähdä aikaeroja ja kilpailun ennakkosuosikkien välisiä mittasuhteita. Toisella viikolla kisataan Pyreneiden vuoristossa ja kolmannella viikolla Alpeilla ennen päätösetappia Pariisin Champs-Élyséesille.

Suomalaisia ajajia ei ole tänäkään vuonna mukana Tourilla. Viimeksi Jussi Veikkanen on ollut ajamassa vuonna 2009, mutta World Tourille AG2R La Mondiale -talliin elokuussa siirtyvä Jaakko Hänninen nähdään toivottavasti tositoimissa Tourilla jo muutaman vuoden kuluttua.


Avainsanat: , , , , ,Hiski Kanerva
Olen 24-vuotias entinen continental-tason ammattipyöräilijä. Olen kilpaillut maantiepyöräilyn lisäksi aktiivisesti ratapyöräilyssä. Harjoitusohjelmiini kuuluu myös hiihtoa, juoksua ja saliharjoittelua.
Previous Post

Miten liikunta vaikuttaa aivoihin? Minna Huotilainen vastaa

Next Post

Putkelta ajo – aja tehokkaasti irti satulasta

0 Comment


Vastaa


More Story

Miten liikunta vaikuttaa aivoihin? Minna Huotilainen vastaa

Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo Mikael Heermanin Polkuporinat-haastattelussa, miten liikunta vaikuttaa aivoihin. Nykyinen...

3.7.2019