Valitse tilaajalahjasi

Suosittelemme

Giro d’Italia – Rosa-paidan metsästys

kilpapyöräily / pyöräily + triathlon / 10.5.2019

Pyöräily+Triathlon – Giro d’Italia eli Italian ympäriajo käynnistyy huomenna lauantaina Bolognassa 8,2 kilometrin henkilökohtaisella aika-ajolla. Etappi päättyy kahden kilometrin tiukkaan mäkeen, joka on keskijyrkkyydeltään melkein 10 prosentta. Tämän ensimmäisen aika-ajon ennakkosuosikit ovat mielestäni hyvin sama joukko, kuin itse kokonaiskilpailun.

Ensimmäisellä viikolla ajetaan useampia kumpuilevia etappeja, jotka voivat tarjota hyviä mahdollisuuksia maaliin asti kestäville pitkille irtiotoille. Tulemme varmasti näkemään erittäin aktiivisesta ajotyylistä tunnetun belgialaisen Thomas De Gendtin yrittävän etappivoittoa tai mäkikiripaidan saamista. Yhdeksäntenä etappina ajetaan kilpailun toinen aika-ajo ja sitten on vuorossa ensimmäinen lepopäivä. Toisella viikolla Giro siirtyy muutaman tasamaaetapin jälkeen ensimmäisille vuorille.

 

Kuva: Massimo Paolone/LaPresse

 

Kokonaiskilpailun suurimpina suosikkeina voidaan pitää Giron 2017 voittanutta ja viime vuonna toiseksi sijoittunutta Tom Dumouliniä ja viime vuonna Girossa Rosa-paitaa todella pitkään pitänyttä ja syksyllä Espanjan ympäriajon voittanutta Simon Yatesiä. Itse nostan kuitenkin suurimmaksi suosikiksi Team Jumbo-Visman Primož Rogličin.

Roglič on nimittäin ollut voittamaton tänä vuonna. Voitot ovat tulleet kaikista kolmesta hänen ajamastaan etappiajosta UAE Tourista, Tirreno-Adriaticosta ja Tour de Romandiesta. Hän on ottanut näistä myös viisi etappivoittoa ja kolmetoista sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Mielestäni olisi myös hienoa nähdä, että vanhemmalla iällä pyöräilyn pariin mäkihypystä siirtynyt slovenialainen pystyisi voittamaan suuren ympäriajon. Siinä olisi loistava muistutus meille jokaiselle siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä.

 

Kjell Carlström Giron lehdistötilaisuudessa. Kuva: Marco Alpozzi

Kjell Carlströmin luotsaama Israel Cycling Academy on mukana Italian ympäriajossa nyt toista kertaa. Viime vuoden debyytti meni hienosti. Manageri Carlström kommentoi tiimin mukanaoloa lehdistötilaisuudessa.

­­­  ̶  Tavoitteenamme on sama kuin viime vuonna. Yritämme olla erittäin aktiivisia ja vaikuttaa kilpailuun.  Toisena tavoitteenamme on voittaa yksi etappi.

Kauas he eivät jääneet viime vuonnakaan, kun Ruben Plaza ajoi toiseksi kahdeksannellatoista etapilla.

 

Kuva: Team Bliz-Merida

Itse en ole Giroa päässyt ajamaan, mutta pinkissä paidassa pääsin kilpailemaan U6 Cycle Tourilla Ruotsissa 2014. Sponsorimme Trimtex teki meille tätä kilpailua varten erityisen ”pink edition” vaatetuksen.


Avainsanat: ,Hiski Kanerva
Olen 24-vuotias entinen continental-tason ammattipyöräilijä. Olen kilpaillut maantiepyöräilyn lisäksi aktiivisesti ratapyöräilyssä. Harjoitusohjelmiini kuuluu myös hiihtoa, juoksua ja saliharjoittelua.
Edellinen artikkeli

UTMB uudisti valintakriteerit – pyrkii polkujuoksun Ironmaniksi

Seuraava artikkeli

Primož Rogličilla vahva alku Girossa

Lisää luettavaa0 kommenttia


Vastaa


Lisää juttuja

UTMB uudisti valintakriteerit – pyrkii polkujuoksun Ironmaniksi

Maailman arvostetuin polkujuoksukisa Ultra-Trail du Mont-Blanc muuttaa kriteerejä osallistujien valintaan. Muutos tapahtuu...

17.4.2019